Appassionata – az évadban utoljára

2019. január 16-án 19:00-kor játsszuk ebben a szezonban utoljára Háy Gyula 56-ról szóló remekművét, az Appassionatát.

A történet középpontjában egy igazi nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Az új hatalom azonban kegyetlen döntés elé állítja őket: ha feladják morális és művészi elveiket, és hajlandók együttműködni a nemzetközileg elutasított új magyar kormánnyal, a férje szabadon távozhat a börtönből.

A darabot 2017-ben, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója után nem sokkal mutattuk be Tímár Éva, Márton András, Király Attila, Sághy Tamás vendégművészekkel, a főszerepben társulatunk két fiatal tehetségével, Fantoly Nikolettel és Boronyák Gergellyel.

A darab rendezője, Vas-Zoltán Iván művészeti vezető a bemutató kapcsán így nyilatkozott: „Szerintem ez az egyetlen hiteles 1956-ról szóló darab, amit nem Kádárék megrendelésére, és nem az 1990-es évek után, immár egy történelmi prekoncepció alapján készítettek. A szerző maga is átélte a forradalmat és az azt követő megtorlást is, majd erről írt egy fantasztikus, görög dráma méretű művet.”

Az előadásra korlátozott számban még kaphatók jegyek a teslateatrum.hu és a jegy.hu weboldalakon, a Broadway Jegyirodában, a Dalszínház Jegyirodában és az előadás előtt, a helyszínen 18:00-tól. Továbbá jegyek foglalhatók a 06 (20) 661 5470-es telefonszámon.

„Az Apassionatát mindenkinek szívből ajánlom. A legőszintébb, egyáltalán nem giccses ’56-os darab.”

„Nagyon tetszett! A színészek nagyon jól, és hitelesen játszottak. Köszönjük a színvonalas előadást, és gratulálunk a színészeknek és a rendezőnek.”

Hírlevél feliratkozás