Háy Gyula Appassionata

Dráma két részben

A történet középpontjában egy igazi nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Az új hatalom azonban kegyetlen döntés elé állítja őket: ha feladják morális és művészi elveiket, és hajlandók együttműködni a nemzetközileg elutasított új magyar kormánnyal, a férje szabadon távozhat a börtönből.

Az évek óta Nyugaton élő, világhírű zongoraművésznő, Vári Brigitta 1957 márciusában váratlanul hazaérkezik. Forradalmár-költő férjét, a Kádár-kormány börtönében ülő Botta Viktort akarja kiszabadítani. A nemzetközileg elszigetelődött új hatalom ajánlatot tesz: ha a zongorista hajlandó Budapesten koncertezni, a költő pedig elnémul, szabadon távozhatnak az országból. Vajon az újonnan fellángolt szerelem legyőzheti-e a morális és művészi ellenállást? Lehet-e alkut kötni ezzel a hatalommal? Háy Gyula darabja erős és egyértelmű válaszokat ad ezekre a kérdésekre.

JEGYÁR: 2500 Ft

Nézőink írták:

„Az Apassionatát mindenkinek szívből ajánlom. A legőszintébb, egyáltalán nem giccses ’56-os darab.”

„Nagyon tetszett! A színészek nagyon jól, és hitelesen játszottak. Köszönjük a színvonalas előadást, és gratulálunk a színészeknek és a rendezőnek.”

Az előadás Port.hu adatlapja

Videógaléria

Alkotók

Író

Háy Gyula

Díszlet, jelmez

Húros Annamária

Hang, fény

Videó

Slemmer ÁdámVarsányi Szabolcs

Zongorán kísér

Lőwenberg Dániel

A rendező munkatársa

Hírlevél feliratkozás