Kocsis István Az újrakezdő Árva Bethlen Kata

Az előadás helyszíne a Fészek Művészklub

Monodráma két részben

SPÁNYIK ÉVA EMLÉKÉRE. Kocsis István drámája a töretlen hitű és erkölcsű, tragikus életutat bejárt asszony története. A reformáció híres és hírhedett nagyasszonya Istent vallatja saját sorsának alakulásáról. Bethlen Kata élete megpróbáltatások sorozata, két férjet és fél tucat gyermekét temette el fiatalon. A kiemelkedő műveltségű asszony – miközben folyamatosan küzdelemre kényszerült a pápistákkal szemben, hitének megtartásáért és megvédelmezéséért – templomot, könyvtárat építtetett, szegény sorsú, tehetséges gyermekeket taníttatott.

JEGYÁR: 2500 Ft

A fotókat készítette: Hajnáczky foto

A nagyszerűen megírt színpadi mű hitünk, nemzeti értekeink rendíthetetlen felvállalásának katartikus példázata. Nemcsak az emberi természet legyőzhetetlenségéről, a mindenkori hatalommal szembeni, személyes szabadság megvédelmezésének szükségességéről, de a legszörnyűbb csapások elviselése utáni elkerülhetetlen újrakezdésről is meggyőz bennünket.

Kritika:

A Színes Erzsébetváros kritikája

Nézőink írták:

„Életem legnagyobb színházi élménye volt. A díszlet és a jelmez kifogástalan a maga egyszerűségében, de mindez eltörpül Gubík Ági színészi játéka mellett. Az, ahogy arca, teste fizikailag öregszik bele életútjába másfél óra alatt – elképesztő és káprázatos teljesítmény.”

„Gubík Ági csodálatos, mély, igényes színészi játékkal oldja meg e nemes és nehéz feladatot. Köszönjük nagyszerű, odaadó alakítását.”

Szereposztás

Árva Bethlen Kata

Alkotók

Díszlet, jelmez

Húros Annamária

Hang, fény

A rendező munkatársa

Hírlevél feliratkozás