Bolgár György Ingmar és Woody BEMUTATÓ: 2019. május 18.

Vígjáték

Igen, a darab Ingmar Bergmann és Woody Allen találkozásáról (sőt: találkozásairól) szól! Woody csodálattal bámulta Ingmar munkásságát, és nagyon szeretett volna vele találkozni. Bergmann azonban egy viking törzsfőnök nyerseségével utasított el minden felé irányuló érdeklődést. Liv Ulmann segítségével (Bergmann utált utazni) mégis sikerült New Yorkban összehozni egy találkozót.

A végkifejlet siralmas volt: a XX. század két rendezőóriása teljes szótlanságban töltött el háromnegyed órát. Bergmann nem akart, Allen nem mert megszólalni.

A darab természetesen nem erről a néma negyvenöt percről szól. Bolgárt az a képtelenség érdekelte: vajon hogyan és miről lenne képes beszélgetni a Skandináv Szörny és a saját gátlásaiban tobzódó amerikai kis zsidó. A megoldás kézenfekvő. Ezt a két, minden tulajdonságában különböző, korszakos zsenit ugyanaz a két dolog érdekelte a világban: a NŐK és a HALÁL. Ezt a két, mindenkit érdeklő témát bontja ki meghökkentő szellemességgel, rengeteg humorral a szerző. És persze ott vannak a nők is: a csodálatos Liv Ulmann, és Woody botrányos körülmények között elvett felesége: Soon-Yi….

Szereposztás

Ingmar Bergman

Woody Allen

Liv Ullmann

Soon-Yi, Woody felesége

Björn, fiatal filmes

Alkotók

Díszlet, jelmez

Húros Annamária

Hang, fény

Gergely Simon

A rendező munkatársa

Hírlevél feliratkozás