Arthur Miller Salemi boszorkányok

Dráma két részben

Miller a XX. század ötvenes éveinek elején, az amerikai kommunista-ellenes hisztéria kellős közepén, a mccarthyzmus tombolásakor írta immár klasszikus művét, nem titkoltan a hidegháború és az un, boszorkányperek ellen. A cselekmény valós történetet dolgoz fel, a XVII. század Amerikájának valódi, vallási és hatalmi fanatizmusával átszőtt gyilkos boszorkánypereiről. A darab erkölcsről, szerelemről, diktatúráról és emberi helytállásról állít példát- szinte shakespeare-i nagyságrendben, magas hőfokon.

JEGYÁR: 2900 Ft

 

Nézőink írták:

„Köszönöm, hogy ilyen színvonalas darabokat láthatok a zseniális rendező vezetésével! Különösen a Salemi boszorkányok tetszett! Ajánlom mindenkinek, nagyon lenyűgöző feldolgozás, hihetetlen tehetséges színészekkel!”

„Nagyon köszönjük a Salemi boszorkányok előadást! Igazán elgondolkodtató, nagy élmény volt, mély hatással volt ránk. Köszönjük!”

„Tökéletes színház, végig hatásos, feszültségben tart. Hitelesek és nagyon jók a mellékkarakterek is! Kidolgozottak a jelenetek, nagyon tetszett, hogy érezni lehet a szereplők jellemfejlődését. Még a tekintetek is kifejezők, a színészek olykor csak a szemükkel játszanak és az is kiváló! Remekül figyelnek egymásra, nem nyomja el senki a másikat, mégsem döcög, nem ül le sehol az előadás. Pedig »alig« díszlettel, minimális térrel dolgoznak, testközelben játszanak. Miller darabja remekmű, amit igényesen és értőn adtak át nekünk. Nagy élmény volt, köszönjuk!”

 

Az előadás Port.hu adatlapja

Szereposztás

John Proctor

Elisabeth Proctor

Abigail Williams

Parris tiszteletes

Hale tiszteletes

Mary Warren

Rebecca Nurse

Putnamné

Alkotók

Írta

Arthur Miller

Fordította

Hubay Miklós

Díszlet, jelmez

Húros Annamária

A rendező munkatársa

Kárpáti FanniTóth Aliz

Hírlevél feliratkozás