Beavató színház

Gyermek- és ifjúsági program – Beavató színház

A Tesla Teátrum tevékenységének meghatározó része a gyermek- és ifjúsági színház. Minden korosztályos alapon elkülönített célcsoport számára (4-8 éves, 8-14, 14-18) külön kínálunk előadásokat. Szeretnénk rendszeresíteni a „családi színház”-előadásokat, ahová az egész család, gyermek és szülő nemcsak együtt vált jegyet, hanem együtt is élvezi azt. Tervezünk gyerekkoncert-sorozatot (az Alma együttessel folyamatos együttműködés ígérkezik), lesz báb- és interaktív gyerekműsor meg még sok minden… A havi rendszerességgel beállított gyermek-előadásaink lebonyolításában szeretnénk szorosan együttműködni a VII. és a környező kerületek óvodáival és iskoláival. Külön problémamegoldó előadásokkal fordulunk a középiskolások felé. Ez a speciális korosztály kevéssé van megcélozva színházi programokkal, mi a 14-18 évesek aktuális problémáira fókuszálva készítünk előadásokat, hagyományos és „formabontó”, „interaktív” megvalósításban Itt is keressük az önkormányzatokkal való együttműködést.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek és az ifjúság megismerje és megszeresse a színházat. Ezért folytatjuk a már a 2016/17-es tanévben elindított beavatószínház-sorozatunkat, amelyben az iskolai tananyagban szereplő drámákból készítünk egyszerre élményszerű, másrészt elemző-analitikus előadást. Az adott műből egy keresztmetszetet állítunk színpadra, miközben a rendező olykor megállítja a játékot, és aktivizálja a közönséget: kérdéseket tesz fel, rövid elemzésekkel segíti őket a mű, az előadás és maga a színházi mechanizmus megismerésében. A fiatalok betekinthetnek a kulisszák mögé, végig követhetik, amíg egy irodalmi anyagból színházi előadás lesz. Megismerkednek a mű esztétikai, társadalmi és kultúrtörténeti vonzataival, és feltárul előttük a színház belső mechanizmusa (színészek, rendezők, technikai közreműködők munkája). Egy ilyen újszerű formával hatékonyan segíthetjük az iskolai művészetoktatást, ahogy ezt a tavalyi, bevezető évad sikeres előadásai is bizonyították. Ahogy tavaly, idén is számítunk az önkormányzat segítségére, támogatására.

Aktuális előadásaink

Az előadások a Tesla Teátrumban kerülnek bemutatásra, az iskolákkal történő megegyezéses időben, a Rátkai Márton Színházi Műhely előadásában, Rendező-moderátor: Vas-Zoltán Iván

Jelenleg nincsenek aktuális előadások.

Hírlevél feliratkozás