Gyerekelőadások

A Tesla Kulturális Központ kínálata az iskolák számára

A Tesla Kulturális Központ célkitűzéseiben kiemelt helyen szerepel, hogy a gyermek- és ifjúsági korosztályt, saját falain belül, minél gazdagabb program-kínálattal tegye „kultúra-függővé”. Ezért magas szakmai színvonalú, célzottan korosztályos gyermek- és ifjúsági előadásokat tűz majd műsorára, az egész hétvégén gyermek és ifjúsági programok (gyermek-színház, képesség- és személyiség-fejlesztő foglalkozások, stb.) veszik birtokba az épületet.

A Tesla szeretne kapcsolódni az iskolák oktatási anyagaihoz, ezért beavató előadásokat állít majd színpadra, amelyek egyszerre tárják fel a művek esztétikai, irodalom- és társadalom-történeti hátterét, és ismertetik meg a színház működését, a próbák, előkészületi- és háttér-munkáinak menetét a fiatalokkal. Az előadások a tanterv kötelező anyagaiból lennének kiválasztva, ezzel segítséget nyújtva a pedagógusoknak.
Ugyancsak beavató jellegű lenne az az összművészeti performance, amelyeket multi-médiás eszközökkel, újszerű formációban egy-egy művészeti korszakot vagy stílust összetettségében, komplexitásában jelenítene meg (pl.: a reneszánsz: egy képzőművészeti alkotás elektromos – bevetített- installációja, miközben egy színész egy korabeli irodalmi alkotást adna elő, megfelelő zenei háttérrel, kiegészítve egy kor- és kultúrtörténeti szemelvénnyel. De mindezt kísérhetné akár tánc-kompozíció is). Ezzel a vizuális nevelésben, a művészettörténeti oktatásban, az irodalom-zene-képzőművészet összefüggéseinek és összetartozásának feltárásában vehetnénk hatékonyan részt.

Ezeket az előadásokat, foglakozásokat a szakterületeknek megfelelő, legkiválóbb szakemberek vezetik majd és állítják színpadra.

Vas-Zoltán Iván
a Tesla művészeti vezetője

Aktuális előadásaink

Jelenleg nincsenek aktuális előadások.

Előadásaink

Litvai Nelli – Eörsi István – Darvas FerencSzélkötő Kalamona

Mesemusical magyar népmese nyomán

Mi is az a Kalamona? Hát azt senki sem tudja. Egy biztos: a szelet, azt megkötötte, mert a Király világszép leánya nem akar hozzámenni feleségül. Az eredeti népmese zenés színpadi feldolgozásából nemcsak azt tudhatjuk meg, ki lesz a királykisasszony férje, hanem azt is, milyen hosszú az út a disznópásztorságtól a királyi trónig.

Hírlevél feliratkozás