Mert ne feledkezzünk el a repertoár darabokról se!

Megtartottuk a 2018/2019-es évad első, nagy sikerű premierjeit (Szélkötő Kalamona, Salemi boszorkányok, Az újrakezdő – Árva Bethlen Kata)

Szeretnénk azonban arra is emlékeztetni a nagyérdeműt, hogy repertoárunkon továbbra is kiváló előadásaink szerepelnek az év hátralévő részében. November, december hónapban is jó szívvel ajánljuk a Valamit valamiért című darabunkat, ami egy izgalmas pszicho-thriller Marilyn Monroe életéről, haláláról. Egy hónappal a színésznő halála után az FBI nyomozni kezd. A megbízott ügynök és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete. Felbukkannak a férfiak, akik sorsát alapvetően meghatározták: Joe Di Maggio, Arthur Miller, Yves Montand és a Kennedy fivérek. Szerelem és féltékenység, hiúság és önzés, hatalom és szex, őszinteség és hazugságok. Ez az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!

Valamit Valamiért – Ki ölte meg Marilyn Monroe-t?

’56-os témában kiemelkedő Háy Gyula Appassionata drámája. A két részes mű történetének középpontjában egy igazi nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Az új hatalom azonban kegyetlen döntés elé állítja őket: ha feladják morális és művészi elveiket, és hajlandók együttműködni a nemzetközileg elutasított új magyar kormánnyal, a férje szabadon távozhat a börtönből.

Appassionata

Appassionata

Ha valaki egy igazi Neil Simon komédiára vágyna, akkor kihagyhatatlan az Ágytól asztalig című előadásunk. A nemrég elhunyt író kétrészes vígjátéka egy főúri kastélyban játszódik. Ahol a különteremben hat főre terített, elegáns vacsora készül. Három férfi érkezik. Egyáltalán nem ismerik egymást. Társadalmi helyzetük, életfelfogásuk, ízlésük élesen különböző. Vajon mi célból hívta őket ide ügyvéd ismerősük? Ki lehet a három másik meghívott? A szokatlan helyzet komoly feszültségeket és mulatságos fordulatokat szül.

Neil Simon: Ágytól asztalig

Klasszikus Csehov egyfelvonások a Medve és a Leánykérés. A Medve, egy tréfa egy felvonásban.
Popova, Jelena Ivanovna, a fiatal özvegy földbirtokosnő, hetedik hónapja gyászolja lankadatlanul nagy természetű, elhalt urát. Elhatározása szent és megmásíthatatlan: elzárkózik a világtól, haláláig gyászolni fog. Ekkor állít be hozzá hívatlanul Szmirnov, Grigorij Sztyepanovics földbirtokos, hogy a néhai férj nagyon is élő tartozását behajtsa. Szmirnov nyers modorú, goromba ember (akár egy medve), aki, számtalan szerelmi kudarcon túl, nőre már rá sem bír nézni. Kettejük drámai találkozása tragikus végkifejletet ígér: Szmirnov párbajra hívja ki az özvegyet… A Leánykérés szintén tréfaként lett megjelölve. A történet szerint Lomov, Ivan Vasziljevics földbirtokos, aki, bár folyamatosan vélt betegségekkel küszködik, alapjában véve egészséges. Elérvén 35. életévét, haladéktalanul meg akar nősülni. A szomszéd földbirtokos, a nagy vadász hírében álló Csubukov, Sztyepán Sztyepanovics egyetlen leányát, a kissé amazon természetű Natalja Sztyepanovnát szeretné megkérni. A váratlanul virágcsokorral beállító, állandó szorongással küzdő fiatalember hamarosan életveszélyes helyzetekbe keveredik a lobbanékony, hirtelen haragú Csubukovéknál…

Csehov: Leánykérés

Manchester United szurkolóknak kötelező darab, de azoknak is, akik szeretik azokat a vígjátékokat, amik azért olykor elgondolkoztatóak is. Korunk nagy kérdéseit feszegeti ez az előadás rengeteg humorral. Négy fiatal lány, fanatikus Manchester United szurkolók, Londonban az angol kupadöntőre készülnek. A gimnáziumban osztálytársak voltak, társadalmi és anyagi helyzetük nagyon különböző. Vágyaik, céljaik, ambícióik meglehetősen beszűkültek. Az egyetlen fontos dolog számukra a futball. Az izgalom kirobbantja köztük azokat a konfliktusokat, amelyekkel naponta együtt élnek: munkanélküliség, rasszizmus, agresszió, család, szerelem, szex. Ez az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!

Vörös ördögök

Érdemes elgondolkozni azon is, milyen örömöt tudunk okozni családtagjainknak, barátaink egy-egy Tesla Teátrum jeggyel. Tökéletes ajándék, amit még időben, kényelmesen, akár online is meg tud vásárolni.

A Tesla Teátrum mindig nagy szeretettel várja mindazokat, akik értékelik a művészetet, a kultúrát, a vígjátékok mellett az olykor fajsúlyos szórakoztatást.

Hírlevél feliratkozás